Skip to main content

Breezy Brillhart Residence is ontworpen om het broeikaseffect te weerstaan

Naarmate de wereld warmer wordt, zouden architecten van over de hele wereld misschien moeten beginnen met het nemen van signalen uit de architecturale taal van hete gebieden. Studio Brillhart Architecture deed dat met hun luchtige paviljoen-thuis, geïnspireerd op het tropische modernisme. De Brillhart Residence ligt ondergedompeld in een weelderig bos van Miami en wordt van de grond getild om stijgende zeeniveaus te voorkomen. De volledige voorgevel wordt afgeschermd door houten luiken om de hitte onder controle te houden en privacy te bieden.

Het architectenduo van man en vrouw, het huis van Jacob en Melissa Brillhart, weerspiegelt een nieuwe architectuur voor de tropen, die nauw verbonden is met de natuurlijke omgeving. Geïnspireerd door een mix van Dog Trot, American Glass Pavilion-typologie en Tropical Modernism, is het 20 meter lange huis voorzien van een volledige gevel bedekt met westerse red cedar luiken die gekruiste ventilatie mogelijk maken, evenals een filter voor overmatig licht en nieuwsgierige blikken die van binnen komen de straat. Het is ontworpen met specifieke lokale bouwvoorschriften in het achterhoofd en wordt vijf voet op de grond getild in afwachting van de stijgende zeespiegel.

Gerelateerd: Parque Humano: Glass Pavilion is een Serene Retreat in het Mexicaanse bos

Het huis met twee slaapkamers is vrij compact op 1.500 vierkante voet en open, waardoor frisse lucht en daglicht elke hoek overspoelen. Externe veranda's aan beide zijden zorgen voor symmetrie in het gebouw en een koele ruimte om te genieten van de natuur en ontspanning. "Het ontwerp voor ons huis is gebaseerd op een back-to-basics-benadering, met name het bestuderen van oude architecturale modellen die om een ā€‹ā€‹goede vorm geven, maar ook ergens goed voor zijn", zei het duo tegen Dezeen.

+ Brillhart Architecture

Foto's door Claudia Uribe