Skip to main content

Edgy zwarte latten verbergen een verrassend licht gevuld interieur in dit huis in Brisbane

Het uit Brisbane afkomstige Bureau Proberts ontwierp een prachtig huis waarvan het prachtige lichte interieur volledig verborgen is door zijn edgy zwarte buitenkant. Het Bardon House is bekleed met verticale zwarte lamellen om de huiseigenaren de grootste privacy en schaduw te bieden tegen de barre zon, maar het interieur is allesbehalve donker. Verlicht door een overvloed aan natuurlijk licht dankzij meerdere ramen en een groot dakraam in het dak, is het interieur levendig en luchtig.

Aan de buitenkant imiteert de vorm van een huis met drie verdiepingen het omringende landschap, dat geleidelijk naar beide zijden van het huis afloopt. De resulterende hoekvorm wordt voortgezet door het hele interieur, waar de grote schuine plafonds een open leefruimte creëren, die wordt overspoeld door natuurlijk licht dankzij een groot dakraam dat op de top van het plafond is geïnstalleerd. Het grootste deel van het interieur is neutraal met natuurlijke witte muren en grijze tegelvloeren, maar de ramen en deuren zijn ingelijst in een prachtig donker gebeitst hout voor contrast.

Gerelateerd: Elegante houtextensie maakt gebruik van hoekige volumes om natuurlijk licht te maximaliseren

De belangrijkste woonruimte bevindt zich op de eerste verdieping en de slaapkamers bevinden zich op de tweede verdieping. Vanuit de woonkamer openen glazen schuifdeuren naar een prachtige binnenplaats vol met groen. De architecten beschrijven de ruimte als "een veranda-achtige doorgang, versmelt de binnenplaats met het landschap erachter." Het onderste niveau van het huis is ontworpen als een sociale ruimte, die uitkomt op het openluchtterras en het zwembad, verder het huis verbinden met zijn natuurlijke omgeving.

+ Bureau Proberts

Fotografie door Alicia Taylor