Skip to main content

Gerenoveerd huis met een groen dak en een verborgen luifel die het zonlicht reguleert

BYTR Architecten uit Rotterdam transformeerde een huis uit de jaren 30 in een moderne woning met daglicht en een verborgen luifel die de hoeveelheid zonlicht in het interieur regelt. De architecten introduceerden een glazen, groen overdekte uitbreiding aan de achterkant van de kavel en verschillende subtiele details die het ontwerp completeren.

De uitbreiding herbergt een keuken en woonkamer, terwijl het gerenoveerde hoofdvolume bestaat uit twee slaapkamers, een balkon en een zolder. Om te voldoen aan het verzoek van de eigenaars om meer natuurlijk licht te krijgen, hebben de architecten ervoor gezorgd dat ze zoveel mogelijk glas gebruiken en slimme oplossingen gebruiken voor het regelen van de zonne-energie-inname.

Gerelateerd: BYTR architecten's uitbreiding van een 19e-eeuws huis combineert oud en nieuw onder één dak

Een klein dakraam boven de eetkamer trekt extra licht en fungeert als een interessant detail in het ontwerp van het interieur gedomineerd door minimalistische vormen met subtiele ingebouwde meubels. De renovatie bood de eigenaars een grote leefruimte die de traditionele indeling van het bestaande gebouw verbreekt en een sfeer van een vrijstaande woning vestigt.