CF. De winnende woontoren van Møller en Brut voor Antwerpen creëert mini-verticale gemeenschappen met tuinen

CF. M? Ller Architects en Brut hebben de wedstrijd gewonnen voor het ontwerp van een residentiële en gemengde toren in Antwerpen. Hun voorstel is een duurzame verticale gemeenschap die ondergebracht is in verschillende soorten woonruimtes - van kleine eenheden die geschikt zijn voor studenten tot appartementen voor grotere gezinnen. Deze zijn gegroepeerd in verticale mini-communities die een gevoel van nabijheid creëren.


De toren met 24 verdiepingen maakt deel uit van een ontwikkelingsplan voor het gebied Nieuw Zuid in Antwerpen, dicht bij de Schelde. Door meer ruimte voor individuele woningen en gedeelde faciliteiten te introduceren, slaagden de architecten erin een gebouw te creëren dat is georganiseerd in clusters van vergelijkbare appartementen die openen naar de balkonruimtes. Naast winkels, kantoren en collectieve ruimtes, omvat de toren 116 huizen die de dunne lijn bewandelen tussen highrise-ruimtevaartplanning en het behoud van de menselijke schaal.

Gerelateerd: Zaha Hadid tussen vijf bedrijven op de shortlist om de hoogste wolkenkrabber van Scandinavië te ontwerpen

Omwikkeld in een lichtscherm zijn verticale mini-communities verbonden en georganiseerd in clusters. Aan de bovenkant vormt het raster broeikasachtige tuinen die dienst doen als semi-buitenlevende ruimtes. Aangrenzend zijn gemeenschappelijke ruimte voor bewoners. Gelegen op de 5e verdieping is een faciliteit met een aangelegd dakterras en een drievoudig groen gebied met een prachtig uitzicht op Antwerpen en de rivier.

+ C.F. M? Ller Architects

Loading...