The Landscape Laboratory is een prachtig gerestaureerde steenfabriek in Portugal

Het landschapslaboratorium in Portugal is vorig jaar voltooid en is een moderne restauratie van een oude steenfabriek. De renovatie is ontworpen door de in Porto gevestigde Cannata & Fernandes Architects, die de bestaande structuren zo veel mogelijk wilden behouden. Veel functies - waaronder de originele stenen muren - zijn onaangeroerd gebleven, terwijl het interieur is aangepast aan nieuwe tijden en gebruiken.

Het Landschapslaboratorium ligt ten zuidwesten van het historische centrum van Guimar? Es, Portugal, in een landelijk gebied in de buurt van de Nationale Ecologische Reserve (REN). De architecten behielden de oorspronkelijke fabriekstypologie, die bestaat uit een reeks modules omgeven door groene ruimten, waterkanalen en wandelpaden. De steen fa? Ade werd teruggewonnen, schoongemaakt en met bakstenen gefixeerd, terwijl nieuwe betonnen volumes werden toegevoegd om het gebouw aan te passen voor modern gebruik.

Het interieur is eigentijds, licht, open en vol natuurlijk licht. Sommige gebieden (zoals een kleine keuken) bootsen de typologie van de buitenfabriek van het gebouw na. Het Landscape Laboratory ligt naast het kanaal Ribeira de Selho en is een prachtige renovatie die geschiedenis en moderniteit combineert onder één dak.

+ Cannata & Fernandes architecten

Foto's door Cannata & Fernandes architects

Loading...