Skip to main content

Het gerenoveerde CCF-huis in São Paulo bewaart de prachtige straatkunst van de buren

Het gerenoveerde CCF-huis in S? O Paulo, Brazilië bewaart mooie graffiti gemaakt door de buurman van de eigenaar. Het Braziliaanse architectenbureau GOAA reorganiseerde het vreemd gevormde perceel naar een grotere open ruimte, een royaal dakterras en nieuwe houten volumes.

Gelegen in de wijk Vila Anglo Brasileira van São Paulo, had het bestaande pand een reorganisatie nodig om zijn ruimtelijk potentieel te maximaliseren. De transformatie begon met het verwijderen van alle bestaande informele constructies, gevolgd door de reorganisatie van openingen. De architecten vestigden een sterkere verbinding tussen binnen- en buitenruimtes en voegden een A-regenwaterreservoir in het ontwerp in.

Gerelateerd: Terra e Tuma herleeft bouwvallig huis in Brazilië met blokken en vegetatie

De architecten voegden toen een dakterras toe en verbonden de keuken met de patio. De houten volumes, met nieuwe programma's, onderscheiden zich van de bestaande structuren. Een blinde gevel aan de straatkant werd in zijn oorspronkelijke vorm bewaard, met behoud van een groot graffiti-werk dat van grote waarde is voor de klant.

+ GOAA

Foto's door Pedro Vannucchi