Plug n Play is een modulair klaslokaal dat kan worden aangepast aan de plaatselijke omstandigheden

Chakour Studios streeft ernaar om kinderen creatieve en comfortabele ruimtes te bieden waar ze kunnen leren en spelen met modulair ontwerp dat flexibiliteit en gemak biedt. Afhankelijk van waar de pod wordt gebruikt, kan de gebruiker verschillende materialen aansluiten op basis van lokale functionele vereisten, klimaat, kosten en regionale beschikbaarheid. Plugn Play, het eerste gebouw dat op het terrein van de Tsast Altai-school in het westen van Mongolië zal worden geplaatst, zal worden ontworpen om te profiteren van lokale omstandigheden en materialen. Eenmaal voltooid, zal de ruimte 100 leerlingen huisvesten in een milieuvriendelijke ruimte die bestand is tegen het extreme Mongoolse klimaat.

Pre-engineered metalen buizen en fittingen worden gebruikt om kader te bieden aan de module, modulariteit en flexibiliteit te bieden, en extra panelen kunnen worden geïnstalleerd als dat nodig is. Houtwol vloerpanelen worden gebruikt om de warmte vast te houden die wordt uitgestraald door het centrale verwarmingssysteem - dat onder de houten vloer wordt geplaatst voor stralingsverwarming - aangezien hout algemeen verkrijgbaar is in de regio en wol een lokaal product is.

Adobe-stenen, extra houtwolpanelen en dubbel beglaasd polycarbonaat vormen het wandsysteem voor de module. Golfkarton en waterdicht canvas met infill wol worden gebruikt om het daksysteem te vormen met behulp van een laagtechniek om de thermische retentie binnen de structuur te maximaliseren. Een zonnecollector wordt toegevoegd aan het dak om de warmte-inname uit het zuiden verder te verhogen. Bovendien houdt het dak de hitte van de glazen gevel vast tijdens de middaguren en straalt het de hele dag door naar de ruimte eronder. Ten slotte houdt de gevel de warmte vast die wordt opgeslagen in de hoge thermische massa-laag en die vervolgens wordt uitgestraald naar de binnenruimten.

Het "spel" -gedeelte van de module heeft de vorm van een grote speeltuin aan de ingang, gevolgd door een afgesloten binnenplaats die kan worden gebruikt als een open klaslokaal. Dit leidt tot een informele overloop die baadt in de zuidelijke zon.

+ Chaukor Studio

Het bovenstaande artikel is aan ons voorgelegd door een Inhabitat-lezer. Wil het zien jouw verhaal over Inhabitat? Stuur ons een tip door deze link te volgen. Vergeet niet om onze instructies zorgvuldig te volgen om uw kansen te vergroten om te worden gekozen voor publicatie!

Loading...