Skip to main content

Choi Ropiha's prachtige Mona Vale Beach House is een studie over duurzaamheid

Toen Choi Ropiha Architects werd gevraagd om een ​​huis te ontwerpen voor een medewerker van de Sustainable Energy Development Authority (SEDA), wisten ze dat het een aantal actieve en passieve duurzame initiatieven moest demonstreren, terwijl ze tegelijkertijd een eigentijdse kustlevensstijl konden accommoderen. Het resulterende huis, met uitgestrekte uitzichten over Mona Vale Beach, Australië, voldoet aan een T. Om energie te besparen, is er een groot op het noorden gericht dakraam om de winterzon op de op het zuiden gelegen woonruimtes toe te laten en de warmte vast te houden en vast te houden gebruikmakend van de thermische massa van de structuur. Andere duurzaamheidsmaatregelen omvatten een 15.000 L regenwateropslagtank gecombineerd met grijswaterrecycling om het waterverbruik te minimaliseren, het gebruik van geëvacueerde buizen voor vloerverwarming en warmwatervoorziening en fotovoltaïsche zonnepanelen om elektriciteit terug te leveren aan het net. Het project ontving de Pittwater Sustainability Award 2009 en was finalist in de BPN Sustainability Award 2009 en de TDA Design Award 2008.

+ Choi Ropiha

Het bovenstaande artikel is aan ons voorgelegd door een Inhabitat-lezer. Wil het zienjouw verhaal over Inhabitat? Stuur ons een tip door deze link te volgen. Vergeet niet om onze instructies zorgvuldig te volgen om uw kansen te vergroten om te worden gekozen voor publicatie!