Skip to main content

Chophouse Row combineert modern en vintage in een trendy voetgangersparadijs in Seattle

Een recente daad van adaptief hergebruik heeft geleid tot een van de meest trendy hotspots in Seattle. Graham Baba Architects en SKL Architects hebben een team gevormd om oud en nieuw creatief samen te voegen in Chophouse Row, een meerjarig project voor gemengd gebruik in Capitol Hill met appartementen, kantoren, restaurants en winkels. Chophouse Row is een mix van vintage en modern en heeft zich ontwikkeld tot een geliefd voetgangersparadijs en een succesverhaal over de herontwikkeling van steden.

Voltooid voorjaar 2015, verpakt Chophouse Row kantoorruimte op zolder, een retailmarkt, openbare ruimte en penthouses binnen een footprint van ruim een ​​hectare. Het stedelijk invullingsproject is de laatste fase van het stedelijke herontwikkelingsplan van de 12th Avenue Marketplace en bestaat uit een voormalig gebouw met twee verdiepingen met autodelen dat in 1924 is gebouwd en een nieuwe toren van staal en beton bovenop het aangrenzende parkeerterrein aan het oppervlak.

"Chophouse Row is opgevat als een manier om verleden, heden en toekomst samen te voegen; bestaande structuren herbestemmen en nieuw en oud samenbrengen in een toekomstgericht prototype dat de buurt stimuleert en ondersteunt ", schreef Graham Baba Architects. "De ontwerpoplossing breit deze ongelijksoortige eigenschappen samen via nieuwe voetgangercorridors en verbindingen tussen oude en nieuwe ruimte om een ​​echt project voor gemengd gebruik te creëren."

Gerelateerd: Dwell Development introduceert netto zero-ready woningen in de wijk Georgetown in Seattle

Een binnenplaats van 1200 vierkante meter en een voetgangersgebied, The Mews genaamd, vormen de kern van het project en verbinden Chophouse Row met de andere eigendommen op het blok. Chophouse Row won een 2016 AIA Seattle Honour Award en was in 2016 de Global Awards for Excellence Finalist van het Urban Land Institute.

+ Graham Baba Architects

+ SKL Architects