Skip to main content

Techondernemer vernieuwt het Britse kasteel tot een gigantische, gelukkige kantoorruimte

Toen ondernemer Chris Morling besloot een historisch kasteel te renoveren in het hoofdkantoor van zijn bedrijf in het Verenigd Koninkrijk, zocht hij naar een ontwerper die out of the box zou denken, en tja ... dat is precies wat hij kreeg. Morling huurde de beroemde ontwerper Laurence Llewelyn-Bowen in, die samen met Interaction de gigantische taak op zich nam om het 'lelijke, onvriendelijke en niet-creatieve' interieur te transformeren in een duizelingwekkend levendige kantoorruimte met tal van duurzame functies voor money.co.uk.

Het 10.000 vierkante meter grote victoriaanse kasteel in Cirencester, Verenigd Koninkrijk, is nu gevuld met een duizelingwekkende mengelmoes van kleurrijke verven en eigenzinnige ontwerpelementen, van op Rolling Stone geïnspireerde toiletten en harnassen tot een Star Wars-thema bioscoop en zelfs een ijsje cave vergaderzaal. Hoewel zeker opzichtig, is de kantoorruimte echt afgestemd op het comfort van de medewerkers. Er zijn veel verschillende gebieden voor teamvergaderingen of stille hoekjes zoals de bibliotheek voor een beetje eenzaamheid. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de grote verticale tuinmuur bij de receptie, die is uitgerust met een automatisch waterafvoersysteem.

Gerelateerd: Middeleeuws Italiaans kasteel omgevormd tot Modern Mountain Museum

Morling vertelde de Daily Mail dat de inspiratie achter de renovatie was om zijn werknemers gelukkig te maken: "Het gaat erom dat dit een prachtige plek wordt, een productieve plek om te werken," zei hij. "Wat we hebben gedaan, is het hele ontwerp gemodelleerd naar de behoeften van het team. Sommige mensen willen staan ā€‹ā€‹terwijl ze werken, sommige mensen alleen werken. Uiteindelijk komt het neer op het creëren van een ruimte waarin je je prettig voelt. "

Gelukkig is dit ontwerp niet puur esthetisch. Het kasteel werd geïnstalleerd met een superefficiënt, hoog gespecificeerd energieterugwinsysteem dat frisse lucht ventilatie biedt in elke kamer in het kasteel, waardoor de energiebehoeften van het kantoor worden verminderd. Voor verdere energiebesparing is elke kamer uitgerust met passieve infraroodsensoren die oplichten wanneer mensen zich in de kamer bevinden en uitschakelen wanneer dat niet het geval is.

+ Money.co.uk

+ Laurence Llewelyn-Bowen