Skip to main content

Verbazingwekkende geprefabriceerde California Roll House past zich gemakkelijk aan in ruige woestijnomgevingen

Het woestijnleven is beslist niet voor bangeriken, maar Christopher Daniel maakt het gemakkelijk en stijlvol met het geweldige California Roll House. Een conceptueel ontwerp dat de ultieme modulaire behuizingoplossing voor moeilijke leefomgevingen probeert te ontdekken, de voorgevormde kubus is verpakt in een energiezuinig materiaal dat zonlicht afbuigt en - in combinatie met elektronisch gestuurde glaspanelen - ervoor zorgt dat er zeer weinig warmte kan doordringen het interieur van het huis. Druk op de sprong en bekijk onze galerij voor een kijkje in Christopher's opvallende weergaven en meer high-tech details.


Het California Roll House is ontworpen om in recordtijd te worden geassembleerd en gedemonteerd. Dit maakt het ongelooflijk mobiel, wat misschien niet slecht is als het leven in de woestijn ondraaglijk wordt. Gemaakt van vezelversterkt kunststof en ondersteund door carbon spanten, strekt het materiaal dat rond de schaal is gewikkeld zich uit op de grond als een soort platform voor activiteiten, dineren in de nacht en in het algemeen om onderscheid te maken tussen de kubus en het omringende landschap.

Om de ruimte te maximaliseren, worden deuren geautomatiseerd met behulp van hydraulisch vermogen en slaapkamers worden gescheiden met behulp van gordijnverdelers of boekenplanken. Naast heel interessant om naar te kijken, is het microklimaat van dit huis - elektronisch geregeld - eigenlijk heel comfortabel. Tijdens de hitte van de dag kan de transparantie van de glaspanelen worden gemanipuleerd om heel weinig licht binnen te laten, en later, wanneer het koeler is, kan daglicht worden uitgebreid. Gemodelleerde dakramen maken nog meer licht mogelijk. Christopher Daniel heeft dit ontwerp nog maar net gepubliceerd, maar we willen het graag laten zien.