Meerhoekige gevel beschermt het La Pischuca-huis tegen de sterke Salvadoraanse zon

Salvadoraanse architecten Cincopatasalgato ontwierpen "La Pischuca", een gesofisticeerd voorbeeld van asymmetrisch ontwerp. Metalen "skelet-pilaren" ondersteunen de veelhoekige schaduw op het hoogste niveau, die het interieur beschermt tegen de krachtige Salvadoraanse zon. Om aan de eisen van milieubewuste eigenaren te voldoen, hebben de architecten energie- en waterefficiënte functies geïntegreerd in het grote zomerhuis.


Hoog gelegen op een heuveltop, heeft het huis een reeks van dekken georganiseerd rond een centrale patio voor entertainment en optimaal zicht op het weidse uitzicht op San Salvador, de omliggende bergen en de Stille Oceaan. Om het huis een functioneel meerlagig ontwerp te geven, werkten de architecten samen met lokale ingenieurs, PCK Ingenieros. Het resulterende constructieplan zag een vierpuntsstructuur met de eerste fundering ingebouwd in de heuvel en bekroond met de belangrijkste levende structuur.

Op aandringen van de eigenaars werden een aantal groene kenmerken opgenomen in het ontwerpproces. Van vloer tot plafond ramen werden geïnstalleerd door het hele huis om te profiteren van het natuurlijke licht en cross-ventilatie te bieden. Om water te besparen, is het huis uitgerust met een afvalwaterzuiveringssysteem en een apart regenwatersysteem. Bovendien is op zonne-energie verlichting geïnstalleerd door het hele huis.

+ Cincopatasalgato

Foto's door Jason Bax

Loading...