Skip to main content

Zonne-energie Treehouse-klaslokalen onthuld in het VK

Onlangs onthulde de Elleray voorbereidende school in het Verenigd Koninkrijk een ongelooflijke reeks van boom-top klaslokalen. Gelegen in het Lake District National Park, staan ​​de drie groen gebouwde klasse pods op palen verbonden door een middelste platform gemaakt van gerecyclede materialen. Gebouwd om een ​​lage impact op het milieu te hebben en tegelijkertijd het groeiende studentenlichaam van de school te accommoderen, zal de Treehouse School zeker alle kinderen inspireren om door de deuren te wandelen.

De drie pods zijn ontworpen en gebouwd door Robert Gaukroger van Kita Design Company, gevestigd in Windermere, waar ook de school is gevestigd. Gebouwd op een ongelooflijk krap budget vanwege een beperkt budget, heeft Gaukroger een hoeveelheid ontwerptijd en bouwinspanning gedoneerd die gelijk is aan die van een van de pods. Elke eenheid is opgebouwd uit een geribbeld houten frame dat is geplaatst op Douglas-pennepalen en vervolgens is bekleed met Engelse kastanjegele gordelroos. Het verbinden van de drie klaslokalen is een dek gemaakt van gerecyclede plastic melkflessen en houtkrullen, en in de zomer zal het dek worden gebruikt als een buitenklas.

Zoals met veel van de projecten van Gaukroger, is de Treehouse School gericht op "upcycling, gerecycleerde en low-impact architectuur en ontwerp". De pods kregen een BREAM "uitstekende" score en zijn voorzien van een hoogrendement verwarmings- en koelsysteem dat gebruik maakt van een grond-bron warmtepomp. Regenwater wordt opgevangen om het gebruik van drinkwater te verminderen en zonnepanelen worden langs het midden van elk dak gemonteerd om verlichting te bieden voor elk gebouw. Gelegen in een open plek op het bos, zorgen de prachtige omgeving en het verhoogde uitzicht vanuit de klaslokalen van de boomhutten zeker voor een spannendere manier om een ​​dag op school door te brengen.