Skip to main content

Geperforeerde schermen gemaakt van hergebruikte terracotta tegels wikkelen zich om dit huis in Maleisiƫ

Verticale bakstenen schermen wikkelen zich om dit huis in Maleisië om bescherming te bieden tegen overmatig zonlicht en natuurlijke ventilatie mogelijk te maken. DRTAN LM Architect heeft het bestaande, vervallen huis gerenoveerd en de dakpannen opnieuw gebruikt om dit schaduwmechanisme te creëren dat zachte binnenverlichting en boeiende nachtelijke effecten creëert.

Na de aankoop van het pand hebben de eigenaren de architecten opdracht gegeven om het huis te herbouwen en het om te bouwen tot een moderne residentie. Bij nader inzien, realiseerden de architecten zich dat de Indische kleidakpannen, nog steeds in goede staat, opnieuw kunnen worden gebruikt om verticale schermen te maken. Ze ontwierpen verticale staven om de kleitegels te houden terwijl ze vrije beweging mogelijk maakten om te draaien en draaien. De klei-arcering transformeerde het huis in een geïsoleerd en goed geventileerd volume.

Gerelateerd: Geperforeerde bakstenen schermen creëren een privé-ruimte te bewonderen drukke straten van Bangkok

Met merkbare functionaliteit in de plattegrond, 'groene' systemen en de gerecyclede buitenlaag, heeft het huis beslist contact met zijn groene kant. Door de originele terracotta dakpannen van het gesloopte oude huis opnieuw te gebruiken als een rooster van geanimeerde klei dat welft met de golvende wind, heeft het huis het gevoel van zowel modern als verouderd te zijn.

+ DRTAN LM Architect

Foto's door H Lin Ho