Green-Roofed Cluny House toont low-energy luxe in Singapore

Het Cluny House van Guz Architect, gelegen in Singapore, is een visie van luxe die energie nipt en de natuurlijke omgeving rond elke hoek oproept. De kern van het huis is een waterhof omringd door openluchtruimten met groene daken. Het slimme ontwerp omvat een reeks groene bouwstrategieën, waaronder materiaalhergebruik, energieopname en waterbehoud. De accommodaties hebben een subtiele balans tussen duurzaam bouwen, natuur en een hoog design - het resultaat is energiezuinige luxe.

De naadloze integratie van natuurlijke elementen thuis loont - de open binnenplaats met een prachtige vijver in het centrum dompelt bewoners niet alleen onder in de natuur, maar bevordert ook een goede dwarsventilatie door het hele huis. Planten die op het dak hangen, helpen ook de ruimte af te koelen, en ze worden gevoed door water van het regenwater.

Het huis zelf is gebouwd van teruggewonnen teakhout en hout gemaakt van kleine stroken hout die anders schroot zouden zijn. Enorme open ruimtes versmelten met de binnenhof als een resultaat van deze structurele elementen. Een EIB-systeem kan het huis zijn hersens geven, maar het hightech hart van het project is een geïntegreerd zonne-elektrisch en zonnesysteem dat voorziet in een groot deel van de energiebehoeften van het huis.

+ Guz Architects

Foto's © Patrick Bingham Hall

Loading...