Skip to main content

Co + Labo's Tiny Pee-Powered Barn House Shelters Twee mensen, twee paarden

The Barn House is een experimentele woning in Memu Meadows Japan, ontworpen door Co + Labo van Keio University om onwaarschijnlijk zelfstandige accommodatie voor twee mensen en twee paarden te bieden. Het kleine huis won vorig jaar de LIXIL * International University Architectural Competition, en op een vergelijkbare manier als de winnaar van vorig jaar - een huis dat wordt verwarmd door gisting in de landbouw - wordt deze ingenieuze diervriendelijke residentie aangedreven door de urine van zijn paardenbewoners.

Het Barn House bevindt zich aan de rand van Taiki-cho, net naast het lichte huis "Meme", ontworpen door de architect en jurylid Kengo Kuma. The Barn House is ontworpen om plaats te bieden aan twee onderzoekers en twee paarden (een emblematisch dier in het gebied) en past zich passief aan het extreem koude klimaat van Hokkaido aan. Een levend voorbeeld dat mensen deel uitmaken van dezelfde natuur dat dieren, de onderzoekers wakker worden met de geluiden van de paarden en dezelfde leefruimte delen.

Tijdens de zomer zwerven de paarden rond het Memu Meadows-gebied en tijdens de lange winter zullen ze schuilen in het huis. De paardenplas zal worden gebruikt voor compost en zal voldoende energie creëren om de binnenruimtes te verwarmen en de planten te verzorgen.

Houtskool (gemaakt van zaagsel, een bijproduct van lokaal houtsnijden) speelt een belangrijke rol in de systemen en voedselproductiecycli van het huis. De houtskool absorbeert de ammoniak uit de paardenurine, die verrijkt raakt en een krachtige plantenbemesting wordt. Zodra de urineachtige geur volledig is opgenomen, wordt de houtskool blootgesteld aan de zon, geventileerd en vervolgens gebruikt voor verwarming, bestrating en zelfs smelten van de sneeuw in de koude winter van Hokkaido.

+ Co + Labo

Foto's door Co + Labo