OBRA's Villa OSA in Costa Rica vervaagt de grenzen tussen buiten en binnen

Ontworpen voor het gezin van een Amerikaanse arts die dichter bij de natuur wilde komen, vervaagt Villa OSA door OBRA Architects de grenzen tussen buiten en binnen. Dit mooie huis ligt op een oude mangoboerderij en heeft twee assen waarlangs de ruimte evolueert om het uitzicht op het bos te structureren. Trapsgewijs oplopende hellingen en luifels openen zich richting de weelderige natuurlijke omgeving van het huis.


Het huis beslaat een kleine heuvel en strekt zich uit vanaf de ingang van het pand op de top van de heuvel tot aan de rand van de bush aan de onderkant. Het beschikt over verschillende vleugels die in plan roteren en ruimtelijke relaties creëren die steunen op symmetrie en geleidelijke ontwikkeling. Deze geometrische lay-out en behandeling van volumes brengen een sequentieel ritme van ervaren ruimte tot stand.

Gerelateerd: Serene House of the Forest Owls moedigt Up Close Wildlife Observation

Het huis omlijst twee ommuurde tuinen met een muur die de uiteinden van de wisselende vleugels verbindt. De wanden zijn wit gestuukt CMU met een met beton versterkte structuur. De vloeren zijn gepolijst beton, terwijl de plafonds en fenestratie zijn gemaakt van lokaal geoogste, reeds dode bomen.

De grens tussen binnen en buiten is wazig. Een subtiele spanning wordt gelegd tussen het huis en de ruimte van het bos. Met zijn open ruimtes en beschutte terrassen wil het huis het hele jaar door optimale omstandigheden bieden voor een warm klimaat, met bescherming tegen de zon in de zomer en regenbuien in de winter. Het omcirkelt en kadreert landschap met behoud van een afgemeten, respectvolle nabijheid van het bos.

Bekijk de video: Suspense: 100 in the Dark / Lord of the Witch Doctors / Devil in the Summer House

(December 2019).

Loading...