Zen-achtige retraite in Seattle houdt een minimale voetafdruk in een weelderig landschap

Als u op zoek bent naar een ontsnapping uit de drukte van het stadsleven, kunt u uw ogen werpen op deze prachtige lichte hut net buiten Seattle in Greenwater, Washington. Robert Hutchison Architecture heeft Crystal River Ranch House ontworpen, een cederhouten huis dat verborgen is in de schaduw van Mount Rainier en een zen-achtige sfeer van rust uitstraalt. De retraite van 1900 is gemaakt om op te gaan in het weelderige groenblijvende landschap en werd zo compact mogelijk gehouden om de inslag op het terrein te minimaliseren en de kleine huiselijke beweging te belichamen.

Het Crystal River Ranch House ligt in een bos aan de oevers van de White River en benadrukt de verbinding met de natuur door de grote glazen wanden en het palet met natuurlijke materialen. Op maat gemaakte en zwart gemaakte Western Red Cedar-planken bekleden het gebouw en helpen het opgaan in het landschap. De toegangsbinnenplaats dient als een naadloze overgang tussen de binnen- en buitenomgeving.

Ondanks het compacte formaat van het huis, ziet het interieur er verrassend ruim uit dankzij het gebruik van een centraal gelegen ruimte met dubbele hoogte, grote glazen ramen, wit geverfde oppervlakken en een overvloed aan natuurlijk licht. Het moderne ontwerp wordt gekenmerkt door eenvoudige, zuivere leuningen en een gezellige maar minimalistische esthetiek. De gemeenschappelijke ruimtes, waaronder de open keuken, de eetkamer en de woonkamer, evenals een overdekt terras en een patio buiten, bevinden zich aan de oost- en zuidzijde van het huis. De twee slaapkamers bevinden zich aan de tegenovergestelde uiteinden van het huis, met de master suite aan de noordoostkant en de logeerkamer aan de zuidwestkant.

Gerelateerd: Natuurlijke materialenpalet brengt warmte naar een minimalistisch Zwitsers huis

De architecten schrijven: "Ontworpen als een zen-achtig toevluchtsoord van de drukte van de stad, gebruikt de open woonkamer grote glazen wanden om een ​​gevoel van ruimte en licht te creëren, zelfs op de donkerste, regenachtige dagen in het noordwesten. Een met staal beklede openhaardmassa dient als een centraal architectonisch kenmerk en bruikbaarheid, als aanvulling op het natuurlijke houten interieur, terwijl de woonkamer gescheiden wordt van het overdekte buitenterras. "

+ Robert Hutchison Architecture

Loading...