Skip to main content

Culver City Eco House vecht terug na te zijn gedecimeerd door aardverschuivingen

Toen Studio Nova A Architects uit Los Angeles werd gevraagd om dit prachtige huis in Culver City te ontwerpen, waren ze op zoek naar een paar verrassingen. Een hoop onverwachte factoren, waaronder een aardverschuiving, en de behoefte aan een compleet herontwerp, zou een minder goed ontwerpbureau hebben kunnen belemmeren. Hoewel deze veranderingen de bouwtijd van het huis wegsleepten, liet een aantal out-of-the-box denken nog steeds toe dat het huis binnen budget werd voltooid, als een milieuvriendelijk, energie-efficiënt huis. Het hedendaagse, met licht gevulde huis is bijna netto-nul energie en is betaalbaar gebouwd, volledig met materiaal van Home Depot.

Nadat de achtertuin van de voormalige woning 80 voet afdaling in een modderstroom was ingestort, heeft de lokale overheid vier keermuren in het pand gebouwd en de eigenaren grepen de gelegenheid om een ​​mager, groen, duurzaam huis te creëren voor hun groeiende gezin. De uitdagingen van het landschap waren vanaf het begin duidelijk, maar de onverwachte economische crisis van 2008 maakte de oorspronkelijke plannen voor het huis financieel onmogelijk. Ondanks deze gebeurtenissen kon de studio op een creatieve manier opnieuw budgetteren, waarbij alleen materiaal van Home Depot werd gebruikt, terwijl de vorm van het huis ongewijzigd bleef en nog steeds duurzaam was.

Het huis van Culver City maakt gebruik van passieve zonne-ontwerpstrategieën om op natuurlijke wijze warmte en licht te maximaliseren in de winter, wanneer het nodig is, en buitensporige hitte te minimaliseren in de zomer wanneer het niet gewenst is, met behulp van zorgvuldig ontworpen zonneoverhangen voor schaduw en strategische plaatsing van ramen en deuren om zonnewarmtewinst te minimaliseren en natuurlijke ventilatie te verhogen. Het onderhoudsarme stucwerk aan de buitenzijde helpt om een ​​constante temperatuur in huis te houden op warme en koele dagen.

Gerelateerd: Deze geprefabriceerde mnmMOD-wandpanelen kunnen de manier waarop we bouwen radicaal veranderen


Overvloedige, efficiënte ramen door het hele huis bieden niet alleen een adembenemend uitzicht op West LA, Malibu en het Santa Monica-gebergte, maar maximaliseren het daglicht door het hele huis, waardoor de bewoners hun elektrische verlichting kunnen houden en hun elektriciteitsrekening laag blijft. De strategisch geplaatste ramen met zware overhangen schermen de ramen af ​​als de zon hoog aan de hemel staat (in de zomermaanden), maar laten voldoende licht binnen in de winter als de zon laag aan de hemel staat. Glazen schuifdeuren op de bovenste niveaus zorgen voor natuurlijke ventilatie in het huis door het stapeleffect.


Het huis beschikt over een open plan, met een smalle lay-out, bedienbare ramen en verschillende sets glazen deuren om het huis naar buiten te openen en voor een luchtige natuurlijke ventilatie.


Op het zuiden gerichte zonnepanelen op het minimaal hellende dakvlak compenseerden de meeste energiebehoeften van het huis, waardoor het in de buurt kwam van netto-nul energie, terwijl overvloedige ramen een adembenemend uitzicht bieden op het Los Angeles-bekken.

+ Culver City Hill House

Afbeeldingen via Eric Staudenmaier